Over mij

Mijn naam is Petra de Witte-van Eck. Een enthousiaste en spontane vrouw die houdt van haar werk, mensen en creatief is. Ik werk als Praktijkondersteuner Ouderen in de huisartsenpraktijk te Veenendaal.

Mijn achtergrond is Praktijkondersteuner Somatiek, POH S, met een aanvullende opleiding ouderenzorg in de eerste lijn. Deze opleiding heb ik in 2018 afgerond.

Mijn loopbaan begon in 1995 als doktersassistente in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. In 1998 maakte ik de overstap naar de huisartsenprakijk te Leerdam. In de jaren dat ik daar gewerkt heb ben ik de opleiding “Middle Management in de zorg” gaan doen. Toen merkte ik al een drive in mij dat ik meer wilde dan doktersassistente zijn en het belang van goed georganiseerde zorg en goede communicatie zo belangrijk vond. In 2004 ben ik door verhuizing naar Veenendaal gaan werken als doktersassistente in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Achterveld. In deze praktijk kreeg ik de kans om de opleiding tot Praktijkondersteuner Somatiek te doen. Deze opleiding gaf mij zoveel meer betrokkenheid en verdieping in de mens achter de patiĆ«nt dat ik merkte dat ik hier mijn eigen kwaliteiten nog meer kon ontwikkelen. Mijn afstudeeropdracht was het ontwikkelen van een anamneseformulier voor de ouder wordende mens. In 2008 gestart met het in kaart brengen van de 75+ patiĆ«nten.

Vanaf het begin merkte ik dat mijn passie vooral ligt bij ouderen. In het contact met deze ouderen stel ik mij de vraag; “hoe zorg ik er voor dat de ouder wordende mens zolang mogelijk zelfstandig en met goede kwaliteit kan leven?” Mijn professionele blik gaat verder dan alleen ziektegericht kijken, maar juist naar de totale mens. Mijn visie is dat de mens het beste zelf de juiste zorgkeuzes kan maken bij de juiste voorlichting en in een toegankelijke vorm. Vanuit die visie ben ik een Signaleringskaart Ouderen gaan ontwikkelen.